میناکاری

آموزش گام به گام میناکاری سفال

میناکاری

آموزش میناکاری روی سفال و لعاب کاری

امروزه بیشتر افراد هنر دوست که دستی در سفال دارند، هنر میناکاری روی سفال را هم انجام می دهند ولی بیشتر این افراد از چگونگی انجام این هنر، آگاهی چندانی ندارند؛ ما در این جا آموزش مینا کاری روی سفال را برای شما در نظر گرفته ایم.

در آغاز کار شما نیاز به وسایل و لعاب و سفال خام و دیگر وسایل برای انجام میناکاری دارید.

گام نخست:

پس از تهیه وسایل مورد نیاز در گام اول (برای مثال ما یک بشقاب ۱۵ سانتی را انتخاب کرده ایم تا با توجه به کوچک بودن سایز این بشقاب این آموزش را زودتر به اتمام برسانیم) در ابتدا شما باید با سمباده تمام سطوح ظروف (در اینجا بشقاب) را سمباده کشیده و کاملا صاف و آماده زدن شابلون کنید.

گام دوم:

پس از اینکه تمام سطوح بشقاب را با سمباده کاملا صاف و یکدست کردید نوبت به آماده کردن بشقاب برای زدن شابلون می باشد که شما باید ابتدا نقطه وسط بشقاب را پیدا کنید و آن را به کل زیر دربیاورید

تا هنگام زدن شابلون نقوش را در جاهای مناسب بزنید طوری که فاصله بین نقوش کاملا مساوی باشد .

گام سوم:

بعد از اتمام این کار نوبت به زدن شابلون می رسد. در این مرحله شما نقش های انتخابی خود را به جوهر مخصوص (حتما برای اینکار از جوهر های مخصوص استفاده کنید چرا که جوهر هایی به غیر از جوهر های مخصوص باعث پخش شدن جوهر و یا پاک شدن نقوش می شود، که می توانید این جوهر مخصوص را در پک کامل شابلون میناکاری خرید نمایید) آغشته و در جاهای از قبل تعیین شده بزنید.

نقش های ریز را نیز می توانید به سر یک ماژیک و یا مداد چسپانده تا استفاده از آن آسانتر شود.

گام چهارم:

پس از اتمام کار شابلون زنی نوبت به کشیدن سیاه قلم می رسد. شما با استفاده از سیاه قلم ای که قبلا خریداری نموده اید (و یا خودتان تهیه کرده اید) و با ریختن کمی از این سیاه قلم داخل یکی از پمپ های مخصوص (پمپ های مخصوص را می توانید در پک لعاب های آماده از ما خرید نمایید) آماده کشیدن سیاه قلم این بشقاب شوید.

چگونه سیاه قلم بکشیم؟

کشیدن سیاه قلم کار بسیار ساده ای می باشد و شما تنها کافیست با در دست گرفتن پمپ حاوی سیاه قلم آن را روی نقوشی که با شابلون ایجاد کردید بکشید و به نوعی آن نقوش را غلیظ تر کنید. شاید مهم ترین مرحله میناکاری راحت ترین آن نیز باشد! دقت نمایید که کشیدن سیاه قلم بسیار مهم می باشد و کیفیت طرح شما بستگی به کشیدن سیاه قلم دارد و هر چه قدر خطوطی که با سیاه قلم ایجاد می کنید صاف و بدون لرزش دست باشد طرح شما با کیفیت بالاتری ساخته می شود.

گام پنجم:

مرحله بعدی لعاب زدن می باشد که شاید مهم ترین مرحله بعد از کشیدن سیاه قلم می باشد. در این مرحله یعنی لعاب زدن شما باید رنگ بندی را طوری انتخاب کنید که رنگ های استفاده شده در کل بشقاب با هم سازگار باشد، پیشنهاد می شود برای کسانی که آشنایی زیادی ندارند یک بشقاب میناکاری شده آماده را به عنوان الگو و نقشه در مقابل خود داشته باشند تا از رنگ بندی الگو ایده بگیرند.

پس از آماده کردن لعاب ها و ریختن آنان داخل پمپ ها، شما باید سوزن لعاب را داخل نقوش کشیده تا داخل نقش مورد نظر کاملا پر شود. دقت نمایید که از فشار دادن بیش از حد سوزن روی بشقاب و پر کردن لعاب بیش از حد خودداری کنید. و حتما قبل از استفاده از پمپ ها حتما آنان را بتکانید تا لعاب با آب ترکیب گردد تا لعاب شما هنگام استفاده رقیق یا غلیظ نشود، و سپس لعاب زدن را ادامه می دهیم.

ما در بشقاب بالا از رنگ های سرمه ای(بک گراند)، سفید (دور نقوش)، قرمز(داخل گل ها) سبز و آبی فیروزه ای به کار بردیم، به خاطر داشته باشید که همیشه دور نقوش را لعاب سفید بزنید و یا بک گراند یا زمینه را آبی فیروزه یا سبز و یا آبی فیروزه بزنید.

و گام آخر:

در واسپین مرحله نوبت به پاشیدن فِرِد و رفتن بشقاب به داخل کوره میرسد. فرد دانه های ریز شیشه می باشد که با پاشیدن لعاب بر روی ظروف آنان را ضد آب و براق می کنید.

 

مطالب مربوط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *